keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Terveisiä Prahasta! /Greetings from Prague

Käsityörintamalla ei ole tällä hetkellä mitään uutta esiteltävää. Jotta tällä blogilla olisi jotakin uutta luettavaa, ajattelin laittaa muutaman kuvan matkaltamme Prahaan. Piipahdimme siellä siis hiihtolomalla ja vietimme kolme päivää perillä. Pidempäänkin olisi voinut tässä ihastuttavassa kaupungissa olla, sillä katseltavaa kyllä riitti.

I haven´t made much crafts lately, so I´ll show you some pictures of our journey to Prague, where we spent three days.


Tässä kuvassa näkuu kaunis Vltava-joki, joka virtaa Prahan läpi. Prahassa on 1,2 miljoonaa asukasta ja siihen nähden se on kyllä todella siisti kaupunki. Emme nähneet roskan roskaa maassa tai kaduilla.

In this picture you can see the beautiful Vltava-river, which is running through Prague. There is 1,2 million inhabitants living in Prague and you can´t imagine how clean this city is! We didn´t see any litter there on the sidewalks or on the streets.


Tämä rakennus on nimeltään "Tanssiva talo" ("Dancing house"). Talo on saanut nimensä suunittelijaltaan, jonka mielestä se muistuttaa Fred Astairea ja Ginger Rogersia tanssin pyörteissä.

This building is called "Dancing house". It has got the name from the architect, who designed it. He said the building remainds Fred Astaire and Ginger Rogers dancing together.Oikealla on kuva kuuluisasta Prahan astronomisesta kellosta (tehty v. 1410) , josta näkee kellonajan lisäksi mm. vuodenajan, kuun asennon ja viikonpäivän. Tasatunnein kaksitoista apostolia marssii esiin kellon luukuista ja luuranko soittaa tahtia tiuku kädessään. Luuranko muistuttaa kuulemma ihmisiä siitä, että heidän elämänsä on taas tuntia lyhyempi.Tarina kertoo että kellon tehnyt mestari sokaistiin sen jälkeen kun kello oli valmistunut jottei hän pystyisi tekemään yhtä hienoa kelloa minnekkään muualle.

Here is the famous Astronomic clock (made 1410), where along with the time, also the time of the year, the phase of the moon, the day of the week and much more can be seen. The figures of the Twelve apostles pass along the two little windows every hour and the bones of the skeleton rattles.


Prahan kahvilat ovat aivan ihastuttavia! Niissä on pöytiin tarjoilu ja henkilökunta on todella ystävällistä. Tässä herkullinen juustokakku ja kannullinen teetä (aina kun tilasi teen, sen sai pienessä kannussa, josta tuli n. kaksi kupillista).

I just loved the cafes in Prague! The personnel was wery friendly. Here you can see a delicious piece of cheesecake and a pot full of tea (every time I ordered tea I got a little pot of it).

Ja lopuksi kuva kahdesta onnellisesta ja tyytyväisestä turistista Kaarlen sillalla kuvattuna :-)

At last, here is a picture of two happy and satisfied touristis standing on the Charles Bridge :-)

3 kommenttia:

kangaskasa kirjoitti...

Ihana reissu!

Mukavaa naistenpäivää!

Mari kirjoitti...

No on tuo piirros kovastikin näköinen. :) Kiitos, kun pääsin virtuaalimatkalle! :)

Sari kirjoitti...

Oijoi, me oltiin tuolla toissa kesänä! :D Ihana kaupunki.