sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Löytö!

Lauantaivisiitillä kierrätyskeskuksessa löysin aarteen! Olen jo pitkään haaveillut poljettavasta ompelukoneesta ja nyt se tupsahti eteeni ihan yllättäen. Olin kierrätyskeskuksessa ihan muilla asioilla, etsiskelin mökille hyllyjä ym. Hyllyjä ei löytynyt, mutta ompelukone lähti mukaan :-)

Löysin netistä jotakin tietoa koneesta: Se on ensimmäinen kokonaan suomalainen ompelukone, jota valmisti Suomi-konepistoolistaan kuuluisa Tikkakoski Oy vuosina 1946-1964. Suomessa näitä koneita myytiin mainoslauseella "Tikka tikkaa tarkasti".

Hyvää tikkiä koneeni tekeekin. Meni vaan jonkin aikaa ihmetellessä, miten kone langoitetaan ja tajutessa että neula pitää olla hassusti sivuttain :-) Tuon sinisen remmin tilalle pitää vielä hankkia oikea nahkainen.

Ajattelin pitää tätä konetta talven kotona ja keväällä vien sen sitten mökille. Se sopiikin tosi hyvin vierasmajaan, jonka olen ristinyt teehuoneeksi. Aion sisustaa teehuoneen hempeän naisellisesti vastineeksi itse mökille, joka on enempi "äijämäinen".

Parhaiten teehuoneeseen olisi sopinut oikein kruusattu Singeri, mutta kyllä tämä Tikkakin kelpaa varsin hyvin ihanassa yksinkertaisuudessaan :-)

8 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Upea löytö! Onnea!

vattumato kirjoitti...

Hieno löytö! itsekin haaveilen tuollaisesta vanhasta ompelukoneesta...

Jaana S kirjoitti...

Aivan ihanan olet löytänyt!!

Lennu kirjoitti...

Jess! Mahtavaa että löysit, tosi ihana juttu!!

Mari kirjoitti...

No vau! :) Ihana tuo mainoslause "Tikka tikkaa tarkasti". :)

FairytaleCottage kirjoitti...

Hei!

Olen uusi täällä blogimaassa. Minä voisin ottaa tommosen ompelukoneen vaikka vain nurkkaan seisomaan, ja eiköhön sille käyttöäkin löytyisi. Käy kurkkaan uutta blogiani!

Srinity kirjoitti...

Nuo vanhat jutut on hienoja. Ja mummonkin ikivanha Singeri toimii edelleen moitteettomasti. Samaa ei voi sanoa meikäläisen muutaman vuoden vanhasta sähkövekottimesta... Ennen tehtiin tavarat niin että varmasti kestävät.

erja kirjoitti...

Hieno kone. Itse ostin poljettavaan Singeriini kesällä uuden nahkaremmin. Yllättäen sitä oli ihan hyllytavarana Turun Singerillä.