perjantaina, lokakuuta 06, 2006

Tilkkujen taikaa...

Olen saanut jotakin aikaiseksi tilkkukurssilla, nimittäin 180 kpl neliöitä, joista pitäisi järjestyä päiväpeite. Kokosin peitteentekelettä tänään sängyn päälle suunnitelmani mukaan, tuntui kuin olisi palapeliä tehnyt :-) Sain puolet koottua, sitten loppui tila...enkä uskalla alkaa ompelemaan tilkkuja yhteen ennen kuin olen koonnut koko "palapelin" jotta näen, että suunnitelmani pitää ja kaikkia palasia on oikea määrä. Jotenkin en nyt luota laskutaitooni kun tässä työssä on liian paljon erilaisia palasia ja olisi kyllä ihme jos yhdellä kertaa olisin onnistunut leikkaamaan juuri oikean määrän kankaita ja ompelemaan juuri oikean määrän tietynlaisia neliöitä.

Sommittelu jatkuu ensi keskiviikkona tilkkukurssin tiloissa suurella ihanalla pöydällä (jokaisella kotiompelijalla pitäisi olla sellainen verstaassan!). Ja sitäpaitsi mulla loppui nuppineulat kun liitin puolikkaan peitteen poikittaisten rivien palaset yhteen, en siis pystyisi jatkamaan "palapeliä" muutenkaan täällä kotona. Jollen sitten käy ostamassa lisää nuppineuloja :-)

2 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Muutama käytännönvinkki:
On olemassa sellaista kangasta, johon voi vaan lätkiä blokit ja ne pysyy siinä. Melko hintavaa, mutta hintansa väärti. Eli jos on kylliksi seinää, mihin sen roikkumaan laittaa. (myös jotkut flanellit toimivat tässä käytössä)

Toinen vinkki: Ota kurssille mukaan lakana, joka on peiton kokoinen. Kasaa tilkkupeitto sen päälle ja laita jokainen pala nuppineulalla kiinni. Siitä on sitten kotona helppo purkaa ja alkaa ompelemaan.

Kolmas vinkki: Jos ompelet riveittäin, ole erityisen tarkka pitkissä saumoissa, että saumavara ei suurene! Huomattavasti helpommin saat peiton (minun mielestä) kasattua, kun ompelet palat ensin isommiksi neliöiksi. Eli neljä pikakolmiota ensin yhteen, sitten neljä neljän settiä jne.

Salainen ystäväsi kirjoitti...

Hienot värit tulossa tilkkupeittoosi!
Hyvää viikonvaihdetta ja yllättymisiin!!!!