torstaina, lokakuuta 19, 2006

Eka tilkkupeitteni on melkein valmis!

Sain viimeisimmällä tilkkukurssikerralla sängynpeitteen päällyosan valmiiksi. Peite on tehty pikakolmiotekniikalla, jolloin ensin tehdään neliöitä, jotka muodostuvat kahdesta kolmiosta ja sitten nämä neliöt liitetään yhteen. Erilaisia kuviomahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon, itse päädyin tekemään "salmiakkikuvion" (en nyt muista, onko tällä kuviolla joku virallinenkin nimi). Pikakolmiotekniikka on kohtalaisen nopea työstää, joskin saumat voivat olla joskus vaikea kohdistaa.


Yllä olevassa kuvassa näkyy esimerkillisen suora tilkkurivi (salamavalo oli kuvatessa hiukan turhan voimakas). Oikeanpuoleisessa kuvassa taas näkyy kuinka tilkkurivi hyppää kun tilkkujen saumat eivät menekkään just tarkasti suoraan (sinisen ja pikkukukallisen kankaan saumassa). Tämä hyppääminen oli arvattavissa, jo tilkkuja leikatessa huomasin, että niistä ei tule millilleen samankokoisia.

Tätä peitettä oli vähän kiire tehdä, jotta pääsisin muiden ihanien tilkkutekeleiden kimppuun. Kurssilla opettaja esittelee joka kerralla pari uutta tekniikkaa ja joka kerran jälkeen on mielessä noin ziljoona uutta ideaa siitä mitä seuraavaksi tekisin :-)

Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei tämä peite vielä täysin valmis olekaan, siitä tuli suorakulmion muotoinen niinkuin pitikin, eikä esim. vinoneliö ;-)

Huomaatteko muuten nuo avustajani pikku varpaat tuolla peitteen alareunassa?

Tässä vielä kuva avustajasta ja peitteestä:

Photobucket - Video and Image Hosting

3 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Peitosta tuli upea!

Ultsi kirjoitti...

Onpa pirteän näköinen peitto! Aiotko tikata käsin vai koneella? Meilläkin on yhtä innokas kuvausapulainen ;)

famu kirjoitti...

Kaunis peitto.Tilkkutyö tempaa varmaan mukaansa!