maanantaina, heinäkuuta 15, 2013

Vanhan paidan uusi elämä

Muutin kesäkuussa ja muuttolaatikoita pakatessa kaapeista löytyi ihan liian paljon tarpeetonta vaatetta ja tavaraa. Muistelin nähneeni joskus jossain ohjeen essusta, joka oli tehty miesten paidasta, joten jemmasin yhden hyvälaatuisen mutta jo aikansa palvelleen paidan roskiin menevien kasasta. Nyt kun olen kesälomalla, kaivoin paidan esiin ja ei muuta kun googlettamaan ohjetta ja kesyttämään ompelukonetta pitkästä aikaa. Helppo ja selkeä ohje löytyi täältä.

Tässä lähtötilanne:


Ja tässä lopputulos:


Siirsin paidan rintataskut alemmaksi ja ompelin myös edessä olevan nappilistan kiinni, ettei kakkutaikina roiskahda nappien välistä puserolle :-D Vinkiksi myös että kannattaa valita raaka-aineeksi mahdollisimman iso paita. Tämä paita oli kokoa XXL ja siitä tuli aika nafti essu. Tietenkin jos essun käyttäjä on pienikokoinen niin pienempikin paita käy :-) 

Suunnittelen tässä jo seuraavaa essua... Farkkupaidasta saisi kivan ja siihen voisi hifistellä pitsiä ym. koristeeksi. Ehkä teen seuraavaan essuun myös rintalaskokset niin istuu paremmin päälle, nyt nuo reunat "lerpattaa" ikävästi (niin kuin huomaatte kuvassa vasemmanpuoleisesta reunasta kainalon kohdalla). Reunojen lerpatusta olisi voinut estää myös se, että essusta olisi tehty vähän erimallinen ja sitomisnauhat olisi ommeltu alemmas. Mutta tämä nyt oli tällainen harjoituskappale, josta on hyvä kehitellä täydellistä essua :-)

3 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Voi,minusta tuo näyttää jo oikein hyvältä.Upea tuunaus,hyvä hyvä ! :)

Ritva kirjoitti...

Jes, hyvältä näyttää ja kiitos vinkistä, tuota täytyy kokeilla :)

Milla kirjoitti...

Ihania huolella tehtyjä käsitöitä sinulla täällä esillä. :)