sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Ristipistoviikonloppu / A cross-stitch weekend

Viikko sitten vietimme kuuden ristipistoilijan voimin pistelyviikonloppua Rokuan ihastuttavissa maisemissa. Ensimmäinen poppoo meni mökille jo perjantaina päivällä ja me viimeisetkin saavuimme paikalle illan aikana. Otimme heti käsityöt esiin ja aloimme nauttimaan pistelystä. Aloitin tekemään enkeliä erääseen Jeremiah Junctionin "Welcome friends"-tauluun. Sain yllättävän vähän aikaiseksi ottaen huomioon, että pistelin kokonaisen viikonlopun aamusta yömyöhään. Muut olivat sitä mieltä että jos puhuu paljon, ei saa tehtyä yhtä montaa pistoa kuin hiljaa ollessa. Siinä varmasti syy työni hitaaseen edistymiseen :-)

Photobucket - Video and Image Hosting

Mökkiohjelmaan kuului siis paljon pistelyä, paljon syömistä ja paljon rupattelua, enimmäkseen ristipistoista ja käsitöistä, mutta myös muustakin. Meillä oli mukana joulukinkku, joka paistui uunissa ensimmäisen yön ajan, lauantaina söimme sitten ihan oikean jouluruuan kaikkine lisukkeineen. Suurkiitokset vielä kerran Ritvalle ja Kaisulle, jotka malttoivat irrottautua pistelytyöstään aina välillä vastatakseen meidän ruokahuollosta!

Mökillähän pitää tietenkin myös saunoa, ja osa malttoi jättää käsityön hetkeksi ja käydä jopa ulkoilemassa. Rokuan maastot olivat huikean kauniit. Harmi vaan että melkein koko viikonlopun satoi vettä, joten ulkoilu jäi tosi vähäiseksi. Itse pyrähdin ulkona vain sen verran, että sain otettua kuvan mökistä. Toisaalta, vaikka olisi ollut kaunis ilma, olisin tuskin malttanut jättää pistelyä niin kauaksi aikaa että olisin kävelylle lähtenyt...


Mökki oli todella laadukas ja siellä oli sopivasti tilaa kuudelle pistelijälle. Otimme mukaan omia spottilamppuja jotta saisimme hyvän kohdevalaistuksen. Olimme vähällä polttaa nojatuolin kun kuuma spottilamppu oli kosketuksissa tuolin selkänojan kanssa... Onneksi huomasimme palaneen käryn ajoissa ja tuoliin tuli vain pieni ikävännäköinen musta läiskä.Tuntui kuin olismme olleet kokonaan eri maailmassa tuon viikonlopun. Ellan korvatulehdus alkuviikosta ja pari tenttiä koulussa palauttivat minut kuitenkin nopeasti taas tähän maailmaan.

Kiitos kaikille mukanaolleille erittäin hyvästä seurasta!! Ja tiedoksi niille, jotka eivät tällä kertaa päässeet mukaan: päätimme, että teemme tällaisen mökkireissun joka vuosi! :-D

Last weekend I travelled with five other cross-stitchers to place called Rokua. We spent our weekend there in a lovely cottage where we were mostly chatting, stitching and eating. It was like being in another world!

I started stitching an angel for a "Welcome friends"- picture (from Jeremiah Junction) there. I didn`t get ready a lot, considering that I was stitching a whole weekend. The others said that when you talk much you can´t do much stitches, and they were so right! :-) Next time I´ll seal my mouth :-D We planned to have this kind of stitching weekend every year, we had so much fun!

7 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Oih ! Kuulostaapa ihanan rentouttavalta viikonlopulta !!! Ensi vuonna minä järjestän myös aikaa sinne lähtemiseen. Olisiko parempi ajankohta marraskuu ?

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on kyllä ollut varmasti tosi mukavaa!!! Harmi etten päässyt mukaa. Ensi vuonna sitten toivottavasti. Mä voisin myös ehdottaa Marraskuuta.

Jaatiina kirjoitti...

Marraskuussa on Tampereella Kädentaidot-messut, ei silloin! - Tai sitten porukalla Tampereelle... ;)

Sari kirjoitti...

Kuulostaa tosi kivalta!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Sari kirjoitti...

Hyvää Joulua!

famu kirjoitti...

"Pimeydessä syttyy tähti,se loistaa koko maailmaan".-Riemullista joulujuhlaa Sinulle ja läheisillesi.

eusu kirjoitti...

Tulin toivottelemaan oikein ihanaa Joulua sinulle ja perheellesi!