torstaina, lokakuuta 26, 2006

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla... /Needlefelted things

...on meillä nyt kun lapset nukkuu ja äiti pääsi vihdoinkin ottaman rauhassa kuvia tekeleistään.

Viime viikonloppu meni neulahuovutuskurssilla ja kivaa oli! Neulahuovuttamalla saa kyllä tehtyä vaikka ja mitä, vain mielikuvitus on rajana! Oikeanpuoleisessa kuvassa on tekemäni kissa-sorminukke. Suklaa on kuvassa apuna mittasuhteitten hahmottamisessa, eikä se tietenkään sujahtanut kuvaajan suuhun kuvan ottamisen jälkeen... öh... Kissa näytti kyllä tekovaiheessa välillä ihan oravalta mutta sai kuitenkin jotakin kissamaisia piirteitä loppujen lopuksi. Koskaanhan ei tiedä minkälainen lopputuloksesta tulee :-)

Vasemmanpuoleisessa kuvassa on itselleni tekemät tossut. Ne on tehty valmiista huopalevystä, johon huovutin syksyiset lehtikuviot. Huopalevyä on helppo työstää koska se ei purkaannu, siksipä ompelusaumatkin on jätetty ulkopuolelle.

I had a course of needlefelting last weekend and I really enjoyed! Here you can see some things I made, a cat-fingerdoll and a pair of slippers.

torstaina, lokakuuta 19, 2006

Eka tilkkupeitteni on melkein valmis!

Sain viimeisimmällä tilkkukurssikerralla sängynpeitteen päällyosan valmiiksi. Peite on tehty pikakolmiotekniikalla, jolloin ensin tehdään neliöitä, jotka muodostuvat kahdesta kolmiosta ja sitten nämä neliöt liitetään yhteen. Erilaisia kuviomahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon, itse päädyin tekemään "salmiakkikuvion" (en nyt muista, onko tällä kuviolla joku virallinenkin nimi). Pikakolmiotekniikka on kohtalaisen nopea työstää, joskin saumat voivat olla joskus vaikea kohdistaa.


Yllä olevassa kuvassa näkyy esimerkillisen suora tilkkurivi (salamavalo oli kuvatessa hiukan turhan voimakas). Oikeanpuoleisessa kuvassa taas näkyy kuinka tilkkurivi hyppää kun tilkkujen saumat eivät menekkään just tarkasti suoraan (sinisen ja pikkukukallisen kankaan saumassa). Tämä hyppääminen oli arvattavissa, jo tilkkuja leikatessa huomasin, että niistä ei tule millilleen samankokoisia.

Tätä peitettä oli vähän kiire tehdä, jotta pääsisin muiden ihanien tilkkutekeleiden kimppuun. Kurssilla opettaja esittelee joka kerralla pari uutta tekniikkaa ja joka kerran jälkeen on mielessä noin ziljoona uutta ideaa siitä mitä seuraavaksi tekisin :-)

Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei tämä peite vielä täysin valmis olekaan, siitä tuli suorakulmion muotoinen niinkuin pitikin, eikä esim. vinoneliö ;-)

Huomaatteko muuten nuo avustajani pikku varpaat tuolla peitteen alareunassa?

Tässä vielä kuva avustajasta ja peitteestä:

Photobucket - Video and Image Hosting

keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Majakkapaketti

Sain eilen tämän mahtavan paketin Salaiselta ristipistoystävältäni. Mielestäni sen sisältö on mitä upein: majakkakortti, majakka-saksikoriste, majakkamalleja ja pienen pieni ihan "oikea" majakka. Ei kai tarvitse erikseen enää kertoa että pidän majakoista??!! ;-) Kiitos toddddella paljon salaiselle ystävälleni!!

Ristipistorintamalla on tällä hetkellä monta projektia työn alla. Marraskuun kirjekuorivaihdon kuori on loppusuoralla, edellisessä paketissa SRPY:ltä saamani neulavihko on hyvää vauhtia valmistumassa ja eteiseemme tuleva ristipistotaulu on jo hyvin suunniteltu, muttei vielä aloitettu. Lisäksi mulla on monta mallia "jonossa". Joulukuun alussa menemme oululaisten ristipistoilijoiden(=OUPS) kanssa viikonlopuksi vuokramökille, tarkoitus on tehdä ristipistoja ja pitää hauskaa porukalla. Ehkäpä siellä saan tehtyä jonkin jonottavista malleista ;-)

tiistaina, lokakuuta 10, 2006

Ristipistokuppi ja Tea bag folding

Uudessa Glorian koti -lehdessä kerrottiin tällaisesta keraamisesta kupista, johon voi kirjoa haluamansa kuvion. Valmistaja on italialainen Industrial. Sitten kun kaikki seinät ovat täynnä ristipistotauluja, voi siirtyä tekemään ristipistokuppeja :-)


Kokeilin eilen illalla tea bag foldingia ja sain aikaiseksi kuvassa olevan tähden. Kivaa ja helppoa hommaa, ohjeita löytyy täältä, samasta osoitteesta löytyy myös kiinnostava juttu siitä, miten tämä tekniikka on saanut alkunsa.

Huomenna pääsen taas tilkkukurssille, toivottavasti työni edistyy siellä jotta voin laittaa uusia kuvia blogille.

perjantaina, lokakuuta 06, 2006

Tilkkujen taikaa...

Olen saanut jotakin aikaiseksi tilkkukurssilla, nimittäin 180 kpl neliöitä, joista pitäisi järjestyä päiväpeite. Kokosin peitteentekelettä tänään sängyn päälle suunnitelmani mukaan, tuntui kuin olisi palapeliä tehnyt :-) Sain puolet koottua, sitten loppui tila...enkä uskalla alkaa ompelemaan tilkkuja yhteen ennen kuin olen koonnut koko "palapelin" jotta näen, että suunnitelmani pitää ja kaikkia palasia on oikea määrä. Jotenkin en nyt luota laskutaitooni kun tässä työssä on liian paljon erilaisia palasia ja olisi kyllä ihme jos yhdellä kertaa olisin onnistunut leikkaamaan juuri oikean määrän kankaita ja ompelemaan juuri oikean määrän tietynlaisia neliöitä.

Sommittelu jatkuu ensi keskiviikkona tilkkukurssin tiloissa suurella ihanalla pöydällä (jokaisella kotiompelijalla pitäisi olla sellainen verstaassan!). Ja sitäpaitsi mulla loppui nuppineulat kun liitin puolikkaan peitteen poikittaisten rivien palaset yhteen, en siis pystyisi jatkamaan "palapeliä" muutenkaan täällä kotona. Jollen sitten käy ostamassa lisää nuppineuloja :-)