tiistaina, elokuuta 29, 2006

Ruusukortti / RosecardTässä väliaikakuva aloittamastani onnittelukortista tyttäreni kummitädille, joka täyttää pian 50 vuotta. Tarkoitus on tehdä aukeava kortti kokonaan aidakankaasta. Tämä ruusu tulee etupuolelle, sisään tulee jokin kiva teksti ristipistoilla ja takakanteen pistelen osoitteen. Laitan korttiin silkkiset solmiamisnauhat, joilla saan sen pysymään kiinni postituksen ajan.

Kuva on surkea, skanneri vääristää taustan värin, sen pitäisi olla vaalean vihreä. Lisäksi en jaksanut rajata kuvaa, mutta kyllä kai tästä jotakin hajua saa millainen kortti on tulossa. Laitan sitten valmiista kortista paremmat kuvat :-)

Onneksi tuo numero "50" ei ollut yhtään isompi, koska sitä oli tosi tympeä pistellä metallimuliinilangalla. Tämän kokoinen pisteltävä oli just sopiva mun hermoille nihkeällä langalla joka tuntui repivän kankaankin mukanaan.

I´m making this card for my DD´s godmother´s birthday. I´m going to stitch some nice words inside this card and her name and address on the back of the card. I´m going to zip this card by silky ribbons, which can be tied. The picture is awfull, the background colour ,for example, should be light green. I´ll show some better pictures when this card is ready. The number "50" was very hard to stitch, because the metal thread was very tacky.

perjantaina, elokuuta 25, 2006

Nikkarointia/ Timberwork

Viimeisimmässä ristipistotapaamisessa sain Marikalta vinkin tällaisiin puisiin kirjontakehyksiin. Seuraavana päivänä piti sitten käydä rautakaupassa ostamassa listoja ja ruuveja ja muttereita. Olen nyt nikkaroinut monen mittaisia sivukappaleita ja myös monen mittaisia poikkipuita. Näitä yhdistelemällä saa just sen kokoisen kirjontakehyksen kun ristipistotyölleen tarvitsee :-) Kun laittaa lyhimpiin sivukappaleisiin nuo lyhyet poikkipuut joita Ella tuossa kuvassa tutkiskelee, saa ihanan minikehyksen esim. kirjanmerkkiä varten.

I made wooden frames for crosstitching. By combining different side parts and crosspieces I get just that size of frame that I need :-) When I combine the shortest side parts and those tiny crosspieces that Ella is handeling in the picture, I get a miniframe for a bookmark.

sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Ristipistotapaamisen jälkeen...


Viime keskiviikkona tapasimme oululaisten ristipistoilijoiden kanssa. Meillä oli todella hauskaa, herkkuja riitti ja aika meni ihan liian nopeasti. Monella meistä oli mielessä, että miksei ole olemassa Salaista ristipistoystävä -rinkiä jos on kerran Salainen neuleystävä -rinkikin. Aikamme asiasta keskusteltuamme huomasin luvanneeni alkaa emännöimään Salainen ristipistoystävä 2006 -lahjarinkiä. Loppuviikko menikin asiaa suunnitellessa ja nyt olen vihdoinkin saanut valmiiksi oman blogin tälle ringille. Blogi löytyy täältä. Nyt vaan kaikki innolla ilmottautumaan mukaan!!!

sunnuntaina, elokuuta 13, 2006

Synttärilahjani /My birthday present

Täytin pari viikkoa sitten vuosia ja sen kunniaksi sain "lainata" mieheni visa-korttia ja tilata itselleni synttärilahjan. Honeysucle cottagesta Australiasta löytyi nämä kaksi ihastuttavaa applikaatiomallia. Nyt olen myllännyt kangaskaappia ja yrittänyt löytää näihin sopivia kankaita... kaappi on täynnä kankaita, mutta mikään ei tunnu sopivalta!

Suunnittelin tekeväni ensimmäiseksi tuon teepannun, jos jättäisin siitä reunukset pois niin siitä tulisi sopivan kokoinen pannulappu. Seinällekin tuo olisi kiva, mutta en keksi meiltä sille mitään hyvää paikkaa. Sen sijaan nuo kaksi vasemman puoleista taulua on pakko saada mahtumaan jollekin seinälle. Kuvasta ei taida näkyä tekstit, toisessa lukee ""My house was clean last week, sorry you missed it!" ja toisessa "Remember, "stressed" spelled backwards is "desserts"." Ihania!!

I had my birthday couple of weeks ago and my husband promised to buy me a birthday present from Honeysucle cottage, which is in Australia. I found these two lovely patterns. Now I have been searching for fabrics from my closet (which is full of fabrics), but I haven´t found anything good enough for these applications.

The patterns on the left side are very nice, there is a text "My house was clean last week, sorry you missed it!" and on the other pattern there is said "Remember, "stressed" spelled backwards is "desserts". Aren´t they just wonderfull?!

perjantaina, elokuuta 11, 2006

Raksalla

Ostin viikolla puulaatikon roomboxia varten. Aikaisemmin päätin, että tämän roomboxin teen kierrätysmateriaalista enkä osta mitään siihen tarvittavaa, mutta kun ei ollut mitään laatikkoa mihin tehdä ja tämä oli niin halpakin (5e) niin pakko oli ostaa. Ja täytyy tässä samalla tunnnustaa että olen ostanut myös joitakin muita tarvikkeita nukkekotitavaroita varten, esim. metallilankaa, Cernit-massaa ja useammanlaista liimaa. Mutta nyt en enää osta mitään, yritän pitää edes yhden käsityöharrastuksen lompakkoystävällisenä.

Raksalla on tullut oltua melkein joka ilta (tai pikemminkin yö). Talo on maalattu ulkoa, tapetoitu sisältä ja yläkerran lattia on lakattu. Vielä pitäisi laittaa listat ja alakerran lattia. Katollekin pitäisi jotakin tehdä, en ole vielä päättänyt teenkö taloon harjakaton vai en. Harjakaton myötä tulisi kyllä yksi pieni vinttihuone lisää. Tähän taloon tulee mulle oma käsityöhuone ja miehelle tv/pelihuone. Haluaisin tehdä talon päältäpäin valmiiksi ensin, jotta sen voisi laittaa esim. olohuoneeseen paikalle, josta se näkyy. Sittenhän sitä voisi pikkuhiljaa sisustella.

Sommittelin huoneeseen uusia huonekaluja ja ihan hyvin ne näyttivät sinne sopivan. Pöytä on tehty pahvista ja laatikosto tulitikkuaskeista, vetiminä on helmet. Tuoli on tehty metallilangasta ja pahvista, koko höskä on maalattu akryylivärillä. (Tuolin ohje löytyy täältä, mitat pitää tuplata jos tekee 1:12 mittakaavassa.) Ja huomatkaa tuo hahtuvakiekko tuolla pöytälaatikossa ;-)

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Sain pullopostia! /I got my message in a bottle!

Sain tänään postista ilmoituksen että minulle olisi siellä kirjattu kirje. Ihmettelin ja kummastelin, mitä lähetys voisi sisältää... uuden Visakortin kenties? Mutta ei siellä Visaa ollut, vaan pullopostia Englannista :-)

Pullossa oli käärö, ja kun avasin sen, sisältä löytyi ristipistoin kirjottu työ, silkkinauhaa, kaksi merkkausneulaa ja muliinilankaa. Mikä ihana yllätys!

I got a letter from our post office today. It said there was something for me to pick up. I was wondering what might it be, and I was very surprised when I saw it´s my message in a bottle! I got lovely goodies inside the bottle: a stitching, silk ribbon, marking pins and stitching thread. What a nice surprise!

tiistaina, elokuuta 08, 2006

Nukkekotitavaroita

Olen iltaisin näperrellyt kaikenlaista pientä roomboxiani varten. Voi olla että mopo karkaa käsistä ja teenkin kokonaisen nukkekodin. Innostusta kyllä riittäisi tehdä vaikka nukkekerrostalo tai -pilvenpiirtäjä, vain aikaa puuttuu :-)

Tällaisen retrojalkalampun tein muovisesta lääkemitasta (leikkasin sitä vähän matalammaksi), vanhasta tapetista, grillaustikusta ja filmipurkin kannesta.
Mitähän tästä resusta vanhasta korviksesta ja rintaliivinhakasesta syntyy....

No sakset tietenkin! Leikkasin hakasen kahtia keskeltä samoin kuin yhden noista korviksen "killuuttimista", liimasin osat paikalleen ja maalasin hopeamaalilla. Sain juuri oikean kokoiset sakset ompeluhuone-roomboxiini!Kynät on tehty coctailtikkujen päistä.


maanantaina, elokuuta 07, 2006

Message in a bottle

Lähettämäni pulloposti on saapunut vastaaottajalleen Mialle. Kyse oli siis Yahoon "Stitched mailart" -listan elokuun vaihdosta, jonka aiheena oli "message in a bottle". Yleensä tällä listalla vaihdellaan ristipistoin kirjottuja kirjekuoria, mutta tässä kuussa vaihtelemme tälläistä vähän kirjekuoresta poikkeavampaa :-)

Lähetin ristipistoin tekemäni kirjanmerkin muovisessa pullossa. Posti toimitti sen perille yllättävän nopeasti,yhdessä päivässä! (Luulin, että vähän erikoisemmassa paketissa menisi kauemmin.)

I sent this bottle to Mia, and she told me she has now got it. This is the August swap of the Yahoo-group "Stitched mailart". Usually we make stitched envelopes, but this month´s theme was "message in a bottle".


I sent this bookmark in a plastic bottle. Postman was very quick, this bottle was delivered in one day! (I thought it would take longer.)

perjantaina, elokuuta 04, 2006

Kuulumisia ja tekemisiä :-)

Tässä kuvassa on jo kauan aikaa sitten valmistunut hihatin. Olisin mieluusti tehnyt hihattimen itseleni tuosta ihqusta langasta, mutta sitä ei ollut tarpeeksi. Lanka riitti just sopivasti Annan hihattimeen. Ja hän on kyllä käyttänyt uutta hihatintaan niin paljon kuin se vain tällaisena hellekesänä on mahdollista :-)

Tein koevärjäyksen langanpätkälle keräämilläni pietaryrtin kukilla ja olin hieman pettynyt lopputulokseen. Vaaleanharmaasta langasta ei tullut värjättynä sellaista keltaista kuin toivoin. Siispä kukkienkeräilyinto on lopahtanut ja ajattelin värjätä jo keräämilläni kukilla jotakin muuta joskus tulevaisuudessa.

Olen viimeaikoina tehnyt ristipistoja ihan kyllästymiseen asti. Nyt ajattelin pitää tauon ja tehdä välillä jotakin muuta. Elokuun puolivälissä meillä on taas ristipistotapaaminen, yritän olla pistelemättä siihen asti koska sitten tapaamisen jälkeen olen taas niiiin innoissani etten pariin kuukauteen muuta teekkään kuin ristipistoja... Taaskaan en voi laittaa kuvia tekeleistäni, sillä ne menevät vaihtoihin. "Stitched mailart" -ryhmän vaihtotyö pitäisi olla perillä vastaanottajalla ensi viikolla, laitan kuvia sitten :-) Uudessa Suuri käsityö -lehdessä oli ristipistomalli Lordin kuvaan, jippii, kerrankin jotakin sellaista, mitä voisin tehdä 8v. pojalleni!

Pikkuhiljaa taidan saada sivun alalaidassa olevan painotickerin liikahtamaan, sillä nyt on täydessä vauhdissa "raskausaikana kertyneiden kilojen hävitys, osa 2". Ekat 5 kiloa lähtivät sukkelasti, sitten tuli pitkä tauko. Nyt olen taas motivoitunut häätämään loput 5 ylimääräistä kiloa ystäväni tuella. Päätimme nimittäin, että tilaamme kankaita jenkeistä vasta kun olemme molemmat vähän laihtuneet :-) Kun tulee nälkä, voi surffailla täällä , täällä , täällä tai täällä. Kummasti auttaa!