torstaina, huhtikuuta 27, 2006

Saanko esitellä: Ihmeperheen Ilona

Sain naamiaispuvun valmiiksi eikä tarvinut tehdä edes yötöitä, itseasiassa ehdin vielä iltapäivällä haravoimaan pihaakin. Onneksi, sillä olisi ollut aika kurjaa ommella koko päivä sisällä kun oli näin kaunis ilma. (Vaikka ei mulla kyllä sitä ompelua vastaan mitään ole...)

Annakin on onneksi tyytyväinen pukuun ja on innoissaan huomisesta vappuriehasta.

keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Puku vappuriehaan

Kävin eilen kirjastossa ja lainasin nipun Burda-lehtiä. Ihan sattumalta yhdessä lehdessä oli naamiaisasuja ja Anna kun nämä näki niin ihastui tuohon Ihmeperheen Ilonan pukuun (tuo punamusta). Annalla on koulussa perjantaina vappurieha ja sinne pitäisi olla naamiaisasu. Tulinpa sitten luvanneeksi tehdä tällaisen puvun... ja ei ole onneksi kiire (!!??), kankaatkin on vielä ostamatta ja enää huominen päivä (ja yö) aikaa ommella :-) Onneksi puku vaikutti aika helppotekoiselta. Suurin haaste lienee tuollaisten punaisten sukkahousujen löytäminen kaupasta. Sillonhan niitä ei tietty mistään löydy kun niitä todella tarvisi.

Nyt alan siis kiiruusti piirtämään kaavoja ja iltapäivällä sitten vauhdilla kangaskauppaan!

maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Suunnitelmia...

Ella-neiti on oppinut ryömimisen alkeet, joten käsityöntekoaikani on vähentynyt romahdusmaisesti. Jotakin olen kuitenkin saanut valmiiksi: ristipisto-helmityö on nyt kehystystä vaille valmis (laitan kuvan sitten kun siinä on ne kehykset).

Suuria suunnitelmia ehdin kuitenkin tekemään samalla kun häärään lattialla Ellan kanssa. Hyvin suunniteltuhan on kuin puoliksi tehty ;-) Päässä pyörii monenmoisia laukkumalleja laukkuvaihtoa ajatellen. Pitäisi kyllä pikkuhiljaa alkaa toteuttamaan niitä suunnitelmia ettei laukun teko jää viimetinkaan.

Jostakin pitäisi saada inspis myös vaippojen ompeluun. Ella kasvaa ja vanhat vaipat alkaa käydä pieniksi, mutta en millään jaksa alkaa ompelemaan uusia, vaikka kankaatkin ovat valmiiksi ostettuina. Felted mommyn ompelemat ihanat vaipatkaan eivät saaneet käynnistettyä ompeluinnostusta täälläpäin. Jospa se inspis tulee sitten kun miehellä on seuraava vapaapäivä ja hän ehtii viihdyttämään Ellaa jolloin minä ehdin ompelemaan :-)

torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Pienet sammakot...

Jotakin olen sentään saanut aikaiseksi... kokeilin pitkästä aikaa tehdä jotakin helmistä ja sammakkohan siitä syntyi. Ohjeita ja malleja löytyy täältä . Nämä helmet tuntuvat jättisuurilta verrattuna niihin helmiin, joita pistellään siihen aikaisemmin mainitsemaani ristipistotyöhön :-)

torstaina, huhtikuuta 13, 2006

maanantaina, huhtikuuta 10, 2006

Minitilkkutyö

Tekaisin illalla tällaisen pikatilkkutyön tilkkuilukuumeeseeni. Ohje löytyi tuosta kuvassa näkyvästä "Kauneimmat tilkkutyöt" -kirjasta.

Pikkuhiljaa kaikki kesken olleet käsityöt alkavat olla valmiina, ristipistotyöstäkin puuttuu enää helmet. Tässähän pitää oikein alkaa miettimään mitä seuraavaksi tekisi... nyt olisi hyvää aikaa suunnitella laukkuvaihtoon sitä laukkua

lauantaina, huhtikuuta 08, 2006

Fanivaippa

Ehdin saada tämän Kärppävaipan valmiiksi viime hetkellä. Parhaillaan on menossa ratkaiseva peli ja tottakai Kärpät tarvitsevat yhden innokkaan kannattajan lisää. Ja uskomatonta mutta totta: heti kun sain vaipan valmiiksi ja se puettiin Ellan päälle, Kärpät tekivät 3 maalia peräjälkeen!!

Vaipan sisä- ja ulkopuoli on velouria ja imuosa ihanan pehmeää bambucollegea ja hamppufleeceä. Tuo kärppämerkki on otettu mieheni kärppäboksereista , merkkejä kun ei saa ostettua mistään irtokappaleina.

torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Merinovillikset

Vihdoinkin jotakin valmiina!! Illalla sain viimeisteltyä nämä merinovillikset ja tänään pesen ja lanoliinitan ne että saataisiin mahdollisimman pian käyttöön. Näistä tuli just sopivat Ellalle. Toisaalta hyvä, mutta toisaalta näissä ei juurikaan ole kasvunvaraa joten eivät ole meillä luultavasti kovin pitkään käytössä. En kuitenkaan jaksanut alkaa enää purkamaan ja tekemään isommaksi kun yhden kerran piti jo purkaa melkoinen pätkä liian tiiviin käsialan takia. (Housuista meinasi tulla 200g painavat peltipökät...)

Tein nämä RV3-ohjetta mukaellen. Se on ehdottomasti suosikkiohjeeni! Kummallista kyllä, että olen tehnyt samalla ohjeella ja silmukkamäärällä vaikka minkä kokoisia villiksiä . Ilmeisesti hahtuvien paksuudet ja oma käsiala vaihtelevat, koskaan ei tiedä minkälainen on lopputulos. Aika monet villikset on päätyneet suoraan myytäviksi kun niistä on tullut liian pienet tai jättisuuret. Nyt käytin ensimmäistä kertaa merinovillalankaa, enkä tiennyt pitäisikö tehdä yksin- vai kaksinkertaisesta. Päädyin näissä villiksissä kaksinkertaiseen lankaan, mutta seuraavat lahkeettomat WHW-kesävillikset ajattelin tehdä yksinkertaisella (ehkä neulon kuitenkin haaran kaksinkertaisella).

Ja henkinen ikäkin on tälle aamulle testattu... Meni pari vuotta yli fyysisen iän .

tiistaina, huhtikuuta 04, 2006

Projekteja on mutta mistä sais aikaa?

Nyt on vähän repsahtanut tämä käsityöharrastus, nimittäin keskeneräisiä juttuja on kohta talo täynnä . Mun piti tehdä se ristipistotyö ennen kuin alan tekemään mitään muuta, mutta huomasin tänään että töitä on kesken niin paljon etten tiedä mistä jatkaisin...

No, se ristipistotyö on melkein valmis ja Ellan merinovilliksetkin ovat ihan kohta valmiit. Velourvaippakin pitäisi tehdä (huom! Kärpät-väreissä!!) ennen kuin jääkiekon SM-liiga loppuu. (Tämä vaippa onkin sitten varmasti meidän isukille mieluisin vaihdettava.) Sitten vielä iski tilkkutyökuume ja oli pakko alkaa leikkaamaan kankaita jotakin pientä tilkkutyötä varten. Lisäksi posti toi tänään kirjakerhosta Stitc´n bitch:n ja odotan iltaa että pääsen sänkyyn lukemaan sitä...

Mutta nyt olen päättänyt, etten haali yhtään pätkää lankaa tai kangasta ennen kuin olen saanut näitä keskeneräisiä töitä loppuun. (Ja päätöksethän on tehty rikottaviksi... )